17 Şubat 2013 Pazar

Kurutma Makinesi

kurutma makinesi alıp "neden daha önce almadım ki  ?" diyenler ! aranıza hoşgeldim ! demişti 4 ay önce İlkay. Bugün aynı şeyi ben de söylüyorum ve ekliyorum... Hoşbuldum, çok hoş buldum. 

100 metrekare balkonu olup da, evindeki en büyük derdi çamaşır kurutmak olan bir ben varım herhalde şu dünyada. En üst katta oturup da güneşe hasret yaşayan tek insan olduğum gibi :)) Evet evim en üst katta ama kuzey cephe, 100 metrekare balkonu var ama üstü açık. Yazın çamaşır assam, balkonumun üstü tamamen açık olduğu için güneş renkli çamaşırların rengini alıyor, kışın da yağmurlu karlı havalarda çamaşır asılmıyor, kışın yağmur yağmasa bile isli puslu havalarda çamaşırlar resmen baca kokuyorlardı. Böyle olunca evde ortalıkta çekasta ya da kalorifer peteklerinin üstünde, evi soğutma pahasına çamaşır kurutuyordum. Velhasıl böğ gelmişti bu durumdan. 

8 kg.lik çamaşır makinesine,  8 kg.lik çamaşır kurutma makinesi almam gerekiyordu. Evdeki en uygun yerde çamaşır makinemin üstüydü.  Çamaşır makinesinin üstüne montaj yapılması için de illaki çamaşır makinesiyle aynı marka çamaşır kurutma makinesi almak gerekiyordu. Zaten evimdeki bütün eşyalar Siemens olmakla birlikte, her birinden  çok da memnun olduğum için, başka bir marka almayı hiç düşünmedim. Ama 8 kg.lik kurutma makinesi de yoktu Siemens'te. Geçen yıl B sınıfı 8 kg.lik kuruma makinelerini piyasaya sürdüler, ama yüksek tutarlı elektrik faturaları ödemek istemediğim için A sınıfı makinelerin piyasaya çıkarmalarını bekledim. A sınıfını çıkardılar yetmedi bi de A++ çıkardılar, bir de enerji verimliliği haftası nedeniyle nerdeyse yarı fiyatına inmişti fiyatı.  Gün bugündür dedim, gittim bir tane edindim. 



Satın alma-kurulum aşamasında küçük bir sorun yaşadım ama çağrı merkezine şikayet maili döşeyince, yıldırım hızıyla çözüm ürettiler sorunuma, gözüme bir daha girdi Siemens. Ve anladım ki doğru mecraya ulaştırılan şikayet her sorunu çözer :))

Şikayet etmeyi bana bankamızın çok aziz müşterileri öğretti, yaşadıkları her sorunu çağrı merkezine bildiriyorlar ve sorunları genel müdürlük gözetiminde, şubedeki müdür dahil herkes tarafından azami hızla çözülüyor. Çok pratik bir yöntem. Ben de bunu denedim, hemen sorunum çözüldü.

Neyse efenim, makine müthiş birşey, çamaşırı atıyorsun, kurumuş halde pamuk gibi yumuşacık çıkıyor. Bir miktar kırışıklık sorunumuz var ama çamaşırlar sertleşmediği için ütüsü çok kolay oluyor. Sonra çamaşırların üstündeki toz,tüy,saç, makinedeki özel bir filede toplanıyor. Normalde eve çamaşır serdiğimde o tozun,tüyün evime doluştuğunu düşündükçe,  2 kere daha iyi ki almışım bu makineyi diyorum. Çamaşırların suyunu bir haznede topluyor, makine işini bitirince o hazneyi boşaltıyorum, toz-tüy filesini de süpürgeyle çekiyorum, başka hiç bir hizmeti yok. Daha alt modellerde, makinenin alt tarafında bir bölme var orayı da temizlemek gerekiyormuş. Ama benim makinem kendi kendini temizliyormuş, kurulum için gelen şahış öyle söyledi,  çok akıllı maşaAllah.  

Şimdi evdeki herşey gözüme batıyor, "beni yıka beni yıka" diye. Hepsini sıraya koydum. Çamaşır, battaniye, pike ne buluyorsam makineye tıkıyorum. Sığsa halıları bile tıkalıcam, öyle gözüm dönmüş vaziyette. A++ ya, hiç fatura gelmeyecek havasındayım ben. İlk elektrik faturasını merakla bekliyorum. 

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, alıp almama konusunda tereddütleri olanlara şiddetle tavsiye ederim. Ben asla kurutma makinesi almam diyen çevreci dostlara ise tek sözüm şudur, merak etmeyin üç vakte kadar siz de alırsınız...

6 yorum:

  1. Güle güle kullanın. Tek sorun zamanla çamaşırların küçülmesi...

    YanıtlaSil
  2. bu makina kışın çok işe yarıyor yazın tırt:)

    YanıtlaSil
  3. makineniz hayirli olsun

    bende 5-6 yildir kullaniyorum ve cok memnunum.

    eger biraz az atarsaniz camasirlari kirisiklik neredeyse hic olmaz.

    bende ilk aldigimda neden simdiye kadar almadim dedim.

    ben yazinda kullaniyorum, camasirlari cok yumusak yapiyor, ve yazinda bunu ariyorum.
    bir sefer normal kuruttum, esimin bile dikkatinni cekmis, niye bu havlular sert demisti.

    güle güle kullan

    YanıtlaSil
  4. her camasir yüksek ayarda kurulanmiyor, bazilarini düsük ayarda kurutmak gerek. eger dikkatli kurutulursa kücülme olmuyor.

    YanıtlaSil
  5. Ben sadece kokusundan rahatsızım.Kurutma makinasında kurutunca yumuşatıcı kokusu hiç kalmıyor.Sizde de böyle mi?

    YanıtlaSil
  6. kankicim o kadar ayrıntı verdin fiyatını yazmadın yazda makinenin fiyatına göre heveslenelim dimi :))

    YanıtlaSil