12 Kasım 2010 Cuma

Yeni Hobim: Ebru Sanatı

Buradaki yazımda yeni bir hobi edinmek üzere olduğumu anlatmıştım. Ortaya çıkan ilk sanat eserleriyle karşınızdayız. Tabi bu sanata yıllarını veren ustaların yaptıklarınınkiyle uzaktan yakından ilgisi yok, çok amatörceler. Ama benim hayalimi gerçeğe dönüştürdükleri için ben onlara hayranım. 

Taa taaaaaaam.....
İşte Ebrunun temelini oluşturan battallar...



Beyin MR'ı gibi durduğuna bakmayın aslında Ebru sanatı :)


Bu  da serpme Ebru.



Bu da en son çalışmam gelgit Ebru.


Beğendiniz mi?

8 yorum:

  1. ebru sanatına girişmek çok cesaret ister bence öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ediyorum arkadaşım..cesaret istemesi şu yönden biraz masraflı ve hani ayrıca da bi oda gerektirecek bir hobi..ama yaptıkça insanda ne stres kalıyodur ne sinir terapi gibi bir nevi..çalışmaların çok güzel ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. beğenmem mi hiç,tebrik ederim çok güzel çalışmalar bunlar..ben de öğrenmeyi çok isterim,zor gibi gözüküyor.yeni hobinde başarılar dilerim,umarım hoşça vakit geçirir,kendini çok daha iyi hissedersin..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuşlar bayıldım..Bu arada sende gömlek değiştirir gibi hobi değiştiriyorsun birinde karar kıl :):)

    YanıtlaSil
  4. MErhaba arkadaşım öncelikle gönderdiğiniz kartı aldım ve kocaman kocaman teşekkür ediyorum ellerinize sağlık, özenle saklayacağım :D Ayrıca sizin gibi biriyle de tanıştığım için çok mutluyum çünkü tam da benim kafamdan biri olduğunuzu düşünüyorum, ahşap boyama, ebru o kadar çok mutlu oldum ki anlatamam. Ayrıca ebrularınızın hepsi de birbirinden güzel olmuşlar. Ben de ahşap boyamaya gidiyorum ama yandaki ebru sınıfını sık sık ziyarete ediyorum, bir parça da benden var orada :D Bir ahşap kutuya çalışacağım o ebru mu inş. Umarım daha güzel paylaşımlarla birlikte oluruz, ellerinize sağlık, sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. permaren, şimdilik çok amatör olduğum için evde yapmıyorum, kursta yaptıklarımla yetiniyorum. ama elim düzeldikçe ve evimde uygun bir ortam bulabilirsem evde de tekne açmayı çok arzu ediyorum. ama şu bir gerçek huzur veren bir sanat.

    filiz, teşekkür ederim. çok keyifli gerçekten herkese tavsiye ederim.

    zeynep, sağol. ben bütün hobileri kucaklayan geniş gönüllü bir bireyim :)) peki sen tahmin ettiğim zeynep misin?

    s,bel hanım karı beğenmenize çok sevindim. ben uzun zamandır sitenizde gezintiler yapıyorum. maharetlerinizden haberdarım. daha güzel paylaşımlarda bulunmayı ben de temenni ediyorum. sebgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
  6. çok güzeller zahmetli bir sanat fakat sonucu çok güzel mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
  7. gönül, haklısın zahmetli ama çok keyifli bir sanat.

    YanıtlaSil
  8. Dostum ne yalan söyleyeyim! Ebruların çok kötü. yeni başlamışsın galiba... ama çalışırsan olur. sevmen ve istemen önemli. Bu arada ebru bir sanattır, sadece hobi olarak düşünürsen ilerleyemezsin. başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil