22 Mayıs 2010 Cumartesi

Nikah Şekeri ve Katil Ruhlu Silikon Tabancası :))


 Aslında ağabeyimin nikahına yakın bir tarihte bu nikah şekerlerini yayınlamayı düşünüyordum.  Ama bu kadar çok parmağımdaki yanıktan, onu yakan silikon tabancasından bahsedince, bir an once parmağımın yanmasına neden olan çalışmamı yayınlayayım dedim. 

Tuğba bu nikah şekerlerinden isteyince, gözümüze kolay gözüktü, biz bunu yaparız dedik ve işe koyulduk. 3 tane 5 tane değil ki kolay olsun, 900 tane yaptık bunlardan. Bu yüzden bayağı zahmetli oldu. Ama eserlerimize bakınca değdi diyoruz :))
Önce Şark Han'dan porselen kutuları aldık, toptan alışveriş yaptığınız zaman ne kadar karlı bir iş yapmış oluyormuşsunuz, hayretle ona şahit oldum alışveriş sırasında. Normalde 4'lü kutularda satılıyor bu porselen kutucuklar ve fiyatı 5 tl. yani adet fiyatı 1.25 tl'ye geliyor. Toptancılarda çok alacağınızı söylediğinizde fiyat bayağı düşüyor. Ama biz Tuğba'nın araştırmaları sayesinde ithalatçı firmaya gitmişiz meğer, orada fiyat daha da düştü tabi. 1000 adet alacağımızı söylediğimizde adedi, ilk fiyatın yarısı bile değil, o kadar fiyat aşağı indi yani. 

Kudele alırken de aynı şey oldu, 250 mt.lik bobinler alınca metre fiyatı çok komik bir rakama dönüştü. Tüllere hiç para ödemedik, bir yakınımız sağolsun, tülleri bize temin etti :) Bu maliyetimizi daha da aşağı çekti tabiki. Şekerler ve inci 100 tl. tuttu. Gerisi de bizim işçiliğimiz. 

Önce kutular silindi, içine şekerler konulup tüle sarıldı, (ki küçük çocuklar şeker yemeye pek meraklıdır, kirli kutulara şeker koyup vebal altına girmeyelim dedik)  tül kurdeleyle bağlanıp, tarafımdan tek tek fiyonklandı. Bu aşamaları kazasız belasız bitirdik. 

Son aşamada inciler ve kutunun altına gelinle damadın adının yazılı olduğu kağıtlar yapıştırıyordukki... O elim kaza yaşandı:))  Silikon sürdüğüm kağıt parçası porselen kutuya değilde parmağıma yapışmak isteyince, feleğim şaştı tabi:)) Aslında ben elimi sıcak silikonla çok yakmışımdır, bu çalışma esnasında da birçok kez yaktım, izleri hala var. Ama bu bir acayip yanık. Yanık değil zaten oyuk:)) Neyse iyileşiyor, sizlerde dikkatli olun sıcak silikonla çalışırken. İşte aşağıdaki fotoğrafta katil ruhlu silikon tabancasını görüyorsunuz :)) Ve tabi eserlerimizin yakından görünüşleri...

 

İnci ve küçük kağıtları da yapıştırınca nikah şekerlerimiz tamamlanmış oldu.  Belki nikah şekerini kendi yapmak isteyenler olabilir diye maliyeti de paylaşıyorum sizlerle. Yaptığımız hesaba göre 70 kuruşa malettik nikah şekerlerini, yani takriben dışarıda yaptırabileceğimizin 3'te 1'i fiyatına. Ama biz tüle para vermedik, sizin maliyete onu da eklemeniz gerekmekte. 

Evlenecek çiftimize bu şekerler kadar şeker bir hayat diliyorum...

28 yorum:

  1. sabrınıza becerinize şaşırdım hayran oldum elini yakmana sebep olan bu nikah şekerleri çok güzel olmuş bir tanede tek olarak fotoğraflayabilmen mümkünmü canım gerçi ayrıntılı görsemde yapmaya göz kestiremem ellerinize sağlık aman bir daha yanma inş nasıl biraz geçmeye başladımı tekrar geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
  2. tamam önce açılmamışdı tüm yazıların şimdi tamamını gördüm çok güzel olmuşlar maşallah allah tamamına erdirsin

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederiz Hayriye hanımcığım, nikah şekerlerini yapmak zor değil aslında, ama evvela size her durumda yardım etmeye hazır, vefakar bir dostunuz olmalı yanınızda:)) zira sayısı çok olan çalışma insanı delirtiyor. parmağım da düzeliyor günden güne ilginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar..yapım aşamasında yanında olamadım,hakkını helal et.

    YanıtlaSil
  5. lafı bile olmaz Tuğba. içine sinsin yeter.

    YanıtlaSil
  6. canım takdirle izliyorum seni ötelerden bir yerlerden :) bir de seviyorum seni :)

    Tuba Topkara

    YanıtlaSil
  7. canımsın Tubacığım. takipte olmana çok sevindim.

    YanıtlaSil
  8. cok güzel olmus ellerıne sağlık becerıkli kızsın vesselam:)bedriye alkan

    YanıtlaSil
  9. sağol Bedriyeciğim. Arkadaşlarımdan yorum almak beni ayrıca mutlu ediyor.

    YanıtlaSil