21 Mayıs 2010 Cuma

Sutaşı ve Yoyolu Bohça - 1


Öncelikle merak eden, geçmiş olsun dileklerini gönderen herkese teşekkür ederim. Parmağım oldukça iyi durumda, yakında hiçbirşey kalmayacak.

Şimdi gelelim sanatsal çalışmamızın açıklamasına:) Ağabeyimin çeyizini sarmak için bohçalar lazımdı. Birini annem maharetini konuşturarak hazırladı,  bohça ağabeyimin evindeki yerini aldı bile. Diğer bohçayı da ben hazırladım ve şu anda bohçamı sizlere takdim ediyorum. 

Yoyolar ve sutaşı bir araya geldi, ortaya bu şirin şey çıktı.

Yoyolar ile bohça daha önceden de yapmıştım. Yoyolu bohça çalışmamı görmek için buraya bakabilirsiniz. 

Bu bohçanın tasarımı biraz farklı oldu. Çiçeklerin, çitin arkasından gözüküyorlar gibi görüntüleri olsun istedim. Bunun için basit şekilde hazırlanan -galiba adına dinazor sırtı denen,  denmiyorsa da bundan sonra benim diyeceğim- bir parça kullandım. Sutaşlarının da çitin arkasına diktim, üzerlerine de çiçekleri yerleştirdim. 

Bu çiçekleri ben geniş zamanda renk renk hazırlıyorum. Daha sonra da elimdeki çiçek renk ve sayısına göre çeşitli çalışmalarda kullanıyorum. Çok rahat oluyor. 

Bir sonraki bohça çalışmama belki belgesel hazırlayabilirim. O zaman herşey daha net anlaşılır. Şimdilik benden bu kadar. 

Detay resimleri inceleyin lütfen.


5 yorum:

  1. çok hoş olmuş emeğine hayal gücüne sağlık

    yoyolar herşeye yakışıyor ama senin elin değince daha başka yakışıyor su taşından sap ve yaprak uygulamanı da sevdim
    sevgiler canım bohçalar güle güle kullanılsın

    YanıtlaSil
  2. Hayriye hanımcığım çok naziksiniz, teşekkür ederim.
    Tiryaki, beğenmene sevindim. Güzel mesajlar insanı motive ediyor:)

    YanıtlaSil
  3. aramıza hoş geldin öncelikle blogun yeni sanıyorum ...sabah gözümü açtım yorumunu gördüm bu gün günüm harika geçecek anklaşılan...güzel sözlerine çok çok teşekkür ediyorum canım ..sen de çok güzel şeyler yapmışsın benim gibi her yere atlıyosun...tek değil çok yönlüsün gördüğüm kadarıyla.. kategoriler baya geniş olacak sanırım :) hayırlı uğurlu olsun inşallah nice güzel payulaşımlara ...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. sen de siteme hoşgeldin eylül bahçesi :) aynı şey bana da oldu. sabah sabah hiç yapmadığımı yaptım, ilk iş bilgisayarı açtım, senin ve Hulelanın güzel yorumlarınızı okudum. günüm harika geçti. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar:)
    çok hoşş hünerlerle dopdolu bir sayfanız var.
    emeklerinize sağlık..
    izliyorum bu cici sayfayı seve seve.
    bende sizi beklerim sayfama,kulvarlarımız farklı olsada:)
    kucak dolusu sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil