13 Ekim 2010 Çarşamba

Kış Hazırlıkları


Kış geldi. Havalar iyice soğudu. Kış hazırlıkları yapmanın vakti geldi de geçiyordu bile. Pazarlarda gezdikçe  minik minik turşuluk salatalıklar, fasulyeler gördükçe canım turşu yapmak istiyordu.

Şimdiye kadar hiç tek başıma turşu kurmamıştım. Acaba tutar mı, acaba erir mi, acaba çürür mü diye düşüncelere gark olmuştum ki, düşüneceğime yapayım da olur mu olmaz göreyim dedim. (Ne kadar fiilli bir cümle kurdum, bir turşu için bunca fiili gerçekleştirmişim, turşuya verdiğim değeri görüyor musunuz? :))

Neyse efenim, lafı uzatmayalım, şimdilik herşey yolunda. Geçen hafta kurduğum turşular  oldular, Amerikan salatası yaptığım zaman kornişonları çıkarıp salatada kullandım. Çok lezzetliydiler. 

Ayrıca turşu yapmak çok keyifli birşey. Herkese tavsiye ederim. Fasulye turşularımı asitli içecek şişelerine kurdum. Onlarda olunca hiç bozulmuyormuş. Bu da benden size küçük bir turşu tüyosu olsun ;)

Bir hobiseverin yaptığı turşunun incecik beline de bir fiyonk yakışırdı yani :))


Bir de böyle eşden dosttan gelen gıda maddeleri var sizlerle tanıştırmak istediğim. Halime abla yapımı mis gibi tarhana ve annemin topladığı fındıklar. Safranbolu sarmısağı, Giresun pekmezi, anne yapımı vişne reçeli de diğer adresime ulaşan yiyecekler. Büyük çoğunluğunu dağıttım. Birileri bana verdi, ben de diğerlerine...Paylaşmak güzel şey.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım eminim nefis olmuştur turşuların afiyetle yemek nasip etsin rabbim ..
    plastik şişe olayına katılıyorum bozulmuyor daha güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. turşular çok iştah açıcı görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende ilk turşumu kurarken çok tereddüt etmiştim ama devamlı turşu kuran komşudan tiyo aldım. Sen nasıl kurdun bilemiyorum ama bende nasıl kurduğumu yazmak istiyorum.
    1 lt su için:
    1 çay bardağı tuz
    1 çay bardağı sirke
    1 çay bardağı şeker (Turşu rengi daha güzel oluyormuş)
    4-5 diş sarımsak. Lt arttıkça aynı oranda içine konulanlarda artıyor.

    YanıtlaSil
  4. sevim teşekkür ederim, yemek bloğu olan birinden yorum almak çok güzel.

    Gönül teşekkür ederim, keşke sizlerle de paylaşabilsem :)

    Nergiz, tarif için çok teşekkür ederim. Elimde ölçülü bir tarifim yoktu, göz kararı kurdum turşularımı ama böyle olunca insan sonuçtan pek emin olamıyor. yani şuan turşular güzel ama birkaç ay sonra erirler mi bilmiyorum. tarif için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil