23 Eylül 2010 Perşembe

ABC Balıkları


Arkadaşlarımın çocuklarına hediye etmek için tasarladığım balıklarla tanıştırayım sizi. Zira balıkların herbiri bir şahsiyet, herbiri ayrı bir isim sahibi... Ayhan Beyhan Ceyhan... Ama kısa olsun diye ben onlara ABC balıkları diyorum :))
Gelelim bu şirinelerin doğuş öykülerine. Kafayı oyuncak yapımına taktığım sıralardı. Kolay olabileceği düşüncesiyle balık yapmaya karar vermiştim. Ama bir türlü kolay bir kalıp bulamıyordum.
Kolay bir balık kalıbı bulamadığım için, balık anatomisine uygun olarak gazete kağıdına ezbere bir çizim yaptım. Ardından bu kalıbı kumaşa yerleştirip kestim, 1 cm pay bırakarak diktim. Ters çevirip, içine evde olan süngerlerden kırparak doldurdum. ( Elyaf doldurulsa daha muntazam bir duruşu olabilirdi, ama evde elyaf yoktu.)
Başlarındaki çiçekleri, balıklardan birinde dikişleri kapatacak şekilde, diğerlerinde taç gibi duracak şekilde, sıcak silikonla yapıştırdım.

Gözleri için; evde olan büyük düz beyaz düğmeleri kullandım. Düğmenin üzerine cd kalemiyle göz bebeği  çizerek yapıştırdım.

Kuyruk kısmına yine evdeki artık kurdelelerden fiyonk yaptım.

Geldik beni en çok uğraştıran en zor kısma; kırmızı dolgun dudaklara:) Dudakları hazırlayabilmek için, kırmızı satene 2 tane yuvarlak çizip, kestim. (Çay fincanı tabağı kadar) 1 cm pay vererek diktim, ters çevirip içini az bir miktar süngerle doldurdum. Elde ettiğim içi dolu yuvarlağın tam ortasından, yuvarlağı ikiye bölecek şekilde dikiş attım. Dikişin olduğu yerden yuvarlağı 2 ye katladığımızda dudak formu ortaya çıkmış oldu. Dudağı balığa gizli dikişle tuturdum. Balıkların yastık olarak da kullanılmasını istediğim için, yüzgeç yapmadım. (Bu da unutulan yüzgeçlerin kılıfı...) Ve işte balıklar huzurlarınızda...
Resimler biraz karanlık çıkmış ama resimleri tekrar çekmek gibi bir lüksüm yok. Balıklar çoktaan eskimiştir bile. İşte karşınızda ABC balıklarının toplu pozu...

9 yorum:

  1. Süper olmuş köfte dudaklar:))) Şirinlik âbidesi bunlar. A,B ve C'nin çok sevdiklerinden eminim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. selamlar modeller cokguzel balık lara bayıldım harika görünüyo eline saglık bende sıteme beklerım elazıgdan sevgıler

    http://gulengorucu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. ne guzel hediye dusunmuusn .d çok şirin 3 kucuk balıkçık :D :)ABC ' DE GULE GULE KULLANSIN :)

    YanıtlaSil
  4. Angelina jolie'nin dudaklarından bile dolgun dudaklar çıkmış ortaya,ellerinize sağlık çok sevimliler.Düğmeyi bile zor diken hanımiğnesi alkışlar...

    YanıtlaSil
  5. Çok şık bir hediye. Seveceklerine eminim. Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  6. ne kadar güzel olmuşlar o dudaklar çok şeker

    YanıtlaSil
  7. Hii hiii dudaklar süper, şimdiye kadar gördüğüm en güzel balıklar. Dudaklara bayıldım :)

    YanıtlaSil
  8. ayhan beyhan ceyhan demek :))))
    süper olmuşlar,dudaklara bittim :))

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim arkadaşlar, yalnız herkes dudaklara vurgu yapmış. balıkları hazırlarken, dudakların bu kadar dikkat çekici olacağını tahmin etmemiştim:))

    YanıtlaSil