27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kadir Gecesi Tatlıları - Fırın Sütlaç / Damla Çikolatalı Kek

Öncelikle Kadir Gecemiz mübarek olsun. İnşaallah layıkıyla geçirebilmişizdir. 


Dün akşam kandil olduğu için tatlı yapma fikri vardı bende. Hiç yapmadığım fırın sütlacı denemeye karar verdim ki eşimin en sevdiği benim de en sevmediğim tatlılardandır kendisi. İnternette tarifi aradım, Devletşah'ın harika fotoğraf çekimiyle sitesine koyduğu tarifi denedim. (Tarif için Devletşah'a uğrayabilirsiniz, buraya tarif yazmayacağım.) Yalnız bana biraz fazla katı geldi, bir dahakine pirinç miktarını azaltacağım. Onun haricinde başarılı bir çalışma oldu kendisi. Eşim bayıla bayıla yedi, ben de tadına baktım hiç fena değildi ;)


Fırın sütlacı hale yola soktuktan sonra, benim başım kel mi diyerek işe giriştim. En sevdiğim, bol malzemeli keklerden birini yaptım. 



Daha doğrusu ben de çeşitli kek tarifleri yoktur. Ana maddeleri hep aynı, fındık fıstık gibi yan ürünleri değişebilen kek tarifim var. Bankodur her zaman, beni yarı yolda bıraktığını hiç görmedim bu vakte kadar. Tarifini isterseniz verebilirim, istemezseniz boşuna kafa ütülemeye gerek yok. 

Dün akşam kayınvalidemlere kandilleşmeye gidince bu kekten götürdüm, çayla beraber enfesti, maaile içine düştük :)) Elime sağlık :))

Ha bi de bu çiçekli tabaklar eltim Emine yengemin doğumgünü hediyesi. Çok incedir kendisi. 

3 yorum:

  1. Oh ellerine sağlık fuskacım, ikisi de harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sibel hanım, valla lezzetliydi :))

    YanıtlaSil
  3. ogerçekten ben denediğimdede biraz katı olmuştu o tarif pirinç miktarını azalttım,elinize sağlık.
    artık takipteyim ben izleyiciniz oluyorum,sizide beklerim bende yeni katıldım aranıza izleyicim olursanız sevinirim sevgiler...

    YanıtlaSil