15 Ağustos 2011 Pazartesi

Kordon


Havaların ısınmasıyla keçelere dokunamaz oldum. Ama boş durmak da çok sıkıcı. Bu yüzden son dönem oyuncaklarım bu kordonlar oldu.

Modası geçti diye elden çıkardığımız oyalık ince naylon iplerin son birkaç temsilcisini bükerek işte böyle kordonlar elde ettim. Yeni projemin baş kahramanları bunlar olacaklar.

Kordonları hazırlamak çok kolay ancak illa da iki kişi gerekiyor. Çoğunu eşimle birlikte yaptık. Akşamları eşim televizyon izlerken iplerin bir ucunu onun eline tutuşturuveriyordum. Ama birkaç tane kordon hazır ettikten sonra söylenmeye başlıyordu. Ben de sıkmadan azar azar birkaç akşam bana yardımcı olmasını istedim. Bir akşamda eltimle birlikte yaptık. Evde yalnız kaldığım zamanda ise, kapının kulpuna ipi bağlayarak çalıştım.

Aşağıdakiler de orlon iplerle yapıldı. Ama bu sıcakta onlardan bir tane bile daha yapmam. Yakın zamanda proje haline gelecekler. O zaman bitmiş hallerini de paylaşırım sizlerle.

2 yorum:

  1. Ah be Fuska'cığım, yardıma ne hacet? Uzun kordonlar için kapı kolunu, kısalar için kendi ayak parmağını kullanacaksın:)))

    YanıtlaSil
  2. Nedret ablacığım, kordon boyları genelde 1 - 1.5 metre civarı oluyor. ayak parmağı işe yaramaz, kapı kolundan da kayabiliyor bazen iplikler. bu yüzden bir yardımcı şart :))

    YanıtlaSil